Verzendkosten binnen NL verlaagd! Pakket en brievenbuspakket 1 tarief, €5,50.
By Nici
Vet haar

Vet haar

Heb jij ook vaak last van vet haar? En heb je al van alles geprobeerd om dit te voorkomen? In deze blog vertel ik je 5 tips wat je het beste kunt doen om vet haar te voorkomen.

    5 tips om vet haar te voorkomen

    Heb jij wel eens last van vet haar? Je hebt net lekker je haar gewassen en voordat je het weet is het alweer vet!! Dit is een veel voorkomend probleem in het dagelijks leven, zowel voor mannen als vrouwen. Het gebeurd altijd op een moment wanneer het niet uitkomt. Precies als je een belangrijke vergadering hebt op je werk of als je een leuk feestje hebt. In deze blog geven wij 5 tips hoe jij vet haar kunt voorkomen.

    Het hebben van vet haar kan een extra onzekerheid met zich meebrengen. Je haar is toch een onderdeel van je uiterlijk. Om te voorkomen dat je hierdoor niet lekker in je vel zit, hebben wij 5 tips op een rijtje gezet:

     

    Tip 1: Was niet te vaak je haar

    Deze tip klinkt een beetje raar, als je vet haar hebt wil je juist je haar wassen om het weer lekker fris te maken. Hoe vaker jij je haar wast, hoe meer jou haar gewend raakt aan dit patroon. Als je het een keer vergeet te wassen op je vaste dag, dan is het binnen no time weer vet. Als alternatief om je haar minder vaak te wassen kun je gebruik maken van droogshampoo. Hiermee verwijder je alle overtollige olie in je haar en creëer je weer textuur. Het zorgt ervoor dat je haar body krijgt en weer glanst.

     

    Tip 2: Zit niet te vaak aan je haar

    Draag jij je haar vaak los of zit je vaak aan je haar om het terug in model te doen? Bij iedere aanraking wordt je haar vetter en vetter. Vaak doe je dit onbewust en heb je helemaal niet in de gaten hoe vaak je jouw haar daadwerkelijk aanraakt. Aan je handen zitten meer bacteriën dan je denkt, deze viezigheid zorgt ervoor dat jouw haar sneller vet zit. Ook als je veel aan je hoofdhuid zit wordt je haar sneller vet, omdat er dan meer talg wordt aangemaakt.

     

    Tip 3: Vervang je kussensloop regelmatig

    Zodra jij naar buiten gaat verzamelen er langzaam bacteriën in je haar. Deze bacteriën verzamelen zich uiteindelijk op je kussen en dit zorgt ervoor dat je haar sneller vet wordt. Het is daarom belangrijk om eigenlijk minimaal 1x per week van kussensloop te verwisselen om te voorkomen dat je haar hierdoor vet wordt. Beter nog, slaap op een satijnen kussensloop. Dit reguleert ook nog eens de talgproductie terwijl je slaapt.

     

    Tip 4: Gebruik zo min mogelijk een styletang of föhn

    Voordat je gebruik gaat maken van styling producten ben je al snel geneigd om een lekker serum of haarbeschermer erin te smeren om je haar te beschermen. Hoe lekker deze producten ook zijn, hoe vetter je haar wordt. Als je van jezelf heel pluizig haar hebt en echt niet zonder een serum naar buiten kunt, probeer dan een keer om dit alleen in de punten van je haar te smeren.

     

    Tip 5: Gebruik de juiste haarproducten

    Als je je haar gaat wassen, probeer dan zo min mogelijk shampoo te gebruiken. Van te veel shampoo wordt je haar al vet. Wil jij jouw haar goed verzorgen, bekijk dan nu de de producten van Curly Secret. Deze lijn biedt producten om je haar te hydrateren, te herstellen, volume in te brengen, het vochtgehalte te corrigeren en om het haar weer te laten glanzen!

     

    Heb jij snel vet haar? Volg dan deze 5 tips en hopelijk verminderd het!

    De waardering van www.bynici.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.9/10 gebaseerd op 48 reviews.