🌺 Zomerstop: Van 24 juli t/m 14 augustus worden er geen bestellingen verzonden. 🌺
By Nici
Natuurlijke zonnebrandproducten

 Genieten van de zon

De zomer is er bijna en dat betekent dat de zon (hopelijk) weer volop gaat schijnen! Het is tijd om te zonnen, maar het is ook belangrijk om je huid te beschermen. De zon kan namelijk ook vervelende bijwerkingen hebben zoals zonneallergie. Zonbescherming is een belangrijkonderdeel van de huidverzorging en gezichtsverzorging, gelukkig zijn er tegenwoordig veel natuurlijke zonnebrandproducten op de markt die je huid beschermen zonder schadelijke chemicaliën.

   

  Wat is zonneallergie?

  Zonneallergie is een probleem dat opduikt wanneer je huid te gevoelig reageert op zonlicht. Dit kan gebeuren wanneer je te lang in de zon zit zonder bescherming. Hoewel zonneallergie niet gevaarlijk is, kan het wel erg vervelend zijn en aftersun kan helpen, maar het is beter om het te voorkomen! Gelukkig zijn er verschillende manieren voor. De belangrijkste manier is om je huid te beschermen tegen de zon. Hier zijn verschillende opties voor:

  • Optie 1 Zonnebrandlotion: Een zonnebrandlotion is een vloeibare zonnebrand die je makkelijk kunt uitsmeren over je huid.
  • Optie 2 Zonnebrandcrème: Een zonnebrandcrème is een belangrijk onderdeel van de bescherming tegen de zon. Het is de dikkere variant van een zonnebrandlotion, waardoor het een betere bescherming biedt.
  • Optie 3 Zonnebrandspray: Een zonnebrandspray is handig in gebruik en kan snel worden aangebracht.
  • Optie 4 Zonnebrandmelk: Een zonnebrandmelk is een dunnere variant van een zonnebrandcrème en wordt makkelijk opgenomen door de huid.
  • Optie 5 Zonnebrandpoeder: Een zonnebrandpoeder is een innovatief product dat je over je make-up heen kunt aanbrengen.
  • Optie 6 Zonnebrandolie: Een zonnebrandolie is een olie die je huid verzorging geeft wanneer je een heerlijke dag in de zon bent geweest. Want het is niet alleen belangrijk om je tegen de zon te beschermen, maar ook je huid te verzorgen wanneer het in contact is gekomen met die mooie zonnestralen. Door deze verzorging bescherm je namelijk je huid tegen bijvoorbeeld uitdroging, die je huid ook weer kunnen beschadigen

   

  Waarom is SPF belangrijk?

  SPF staat voor Sun Protection Factor en geeft aan hoe goed een zonbeschermingsproduct beschermt tegen UVB-straling. SPF is een maat voor hoelang je in de zon kunt blijven zonder te verbranden. Als je bijvoorbeeld zonder bescherming na 10 minuten in de zon verbrandt, zal het gebruik van een zonnebrandcrème met SPF 30 ervoor zorgen dat je 30 keer langer in de zon kunt blijven voordat je verbrandt. Dit betekent dat je theoretisch gezien 300 minuten (5 uur) in de zon kunt blijven voordat je verbrandt. Het is belangrijk op te merken dat SPF vaak alleen beschermt tegen UVB-straling en niet tegen UVA-straling. UVA-straling is de straling die vroegtijdige huidveroudering veroorzaakt en kan bijdragen aan de ontwikkeling van huidziektes. Koop dus een zonnebrandproduct die zowel voor UVB-straling als UVA-straling bescherming biedt.

   

  Waarom kiezen voor natuurlijke zonnebrandproducten?

  Veel reguliere zonnebrandproducten bevatten schadelijke chemicaliën zoals oxybenzone of octinoxate, die niet alleen slecht zijn voor je huid, maar ook voor het milieu. Deze chemicaliën kunnen bijvoorbeeld terechtkomen in het water en zo de zee en het leven daarin aantasten. Daarnaast kunnen sommige van deze chemicaliën allergische reacties veroorzaken of hormoonverstorend werken. In plaats van deze slechte chemicaliën gebruiken natuurlijke zonnebeschermers natuurlijke ingrediënten zoals zinkoxide en titaniumdioxide, die veiliger zijn voor je huid en voor de natuur. Deze mineralen zijn natuurlijke UV-filters die de zonnestralen weerkaatsen en zo je huid beschermen tegen de zon.

   

  Er zijn genoeg redenen om te kiezen voor natuurlijke zonnebrand. Deze producten zijn niet alleen beter voor je huid en het milieu, maar bieden vaak ook een betere bescherming tegen de zon. Kies altijd voor een product dat past bij jouw huidtype en de activiteit die je gaat doen, en breng het regelmatig opnieuw aan. Op die manier kun je optimaal genieten van de zon, op een verantwoorde manier! Neem dus een kijkje op mijn site en kies de zonbescherming uit die bij jou past!

  De waardering van www.bynici.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 50 reviews.