Houd rekening met langere verzendtijd i.v.m. drukte bij DHL
By Nici

De voordelen van de zon

Hoera de zon schijnt! Het lijkt wel of Moeder Natuur de lente wilde overslaan want de afgelopen maanden waren erg guur en leken meer op de herfst dan de lente. Gelukkig lijkt de zomer nu toch echt aangebroken, wat betekent dat mensen er weer massaal op uit trekken. De zon adviezen zie je ook weer als paddenstoelen uit de grond verschijnen, wat natuurlijk heel logisch is. Maar de zon is naast dat ze schadelijk is ook heel erg goed voor je.

In deze blog vertel ik je zeven redenen waarom de zon goed voor je is. Heb je direct een goede reden om na het lezen van deze blog nog even wat zon te pakken.

Zweten is gezond

Een van de nadelen van een lekker potje zonnebaden is al het zweet wat er vrij komt. Sommige mensen, zoals ik, zweten al wanneer ze de deur uitstappen op een zonnige dag. Maar wist je dat zweten juist heel goed is voor je nieren? Door het zweten voer je een deel van de afvalstoffen uit je lichaam af, waardoor je nieren niet overwerkt raken. Het is dan wel goed om genoeg water te blijven drinken zodat je niet uitdroogt.

Uit die winterdip met de zon

De zon is echt het perfecte medicijn tegen de winterdip, ook wel winterblues genoemd. Tijdens zo’n lange, donkere winter (en lente in dit geval) krijg je wel eens last van een deprimerend gevoel. Dat heeft alles te maken met het gebrek aan serotonine, ook wel het natuurlijke gelukshormoon genoemd. De zon maakt dit hormoon voor je aan waardoor je jezelf ook veel gelukkiger voelt. Loop dus elke dag minimaal 15 minuten even buiten in de zon om je blijer te voelen.

Meer vitamine D van de zonnestralen

Van alle vitamines die we als mens nodig hebben is vitamine D toch wel een van de belangrijkste. Vitamine D zorgt namelijk voor krachtige spieren, sterke botten en meer energie. Toch hebben veel mensen een tekort aan vitamine D. Deze specifieke vitamine zit onder andere in vette vis, eieren en melk, maar zo’n 90 % van de totale behoefte aan vitamine D halen we uit zonlicht. Daarom is het extra belangrijk om elke dag even in de zon te vertoeven. Langer mag natuurlijk ook, maar vergeet je dan zeker niet in te smeren met een veilig zonproduct zoals Alphanova SUN.

 

Meer uitgerust door de zon

De zon geeft je meer energie waardoor je ook veel meer zin hebt om dingen te ondernemen. Hierdoor val je ’s avonds weer sneller in slaap en wordt je ook minder snel wakker tussendoor. En het mooie is: wordt je wakker doordat de zon in je ogen schijnt? Dan stap je sowieso met een beter been uit bed dan wanneer je wakker wordt door de wekker.

 

De zon voorkomt kanker

Het klinkt misschien gek want je weet dat de zon juist huidkanker kan veroorzaken. De zon kan echter ook kanker voorkomen. Het blijkt dat wanneer je met mate de zon in gaat dat dit voldoende is om het risico op kanker te verlagen. Ook schijnt MS en diabetes opvallend minder vaak voor te komen in warme landen ten opzichte van koudere landen zoals Nederland.

 

Minder trek in eten

Wist je dat de zon ervoor kan zorgen dat je afvalt? Dat komt doordat bij veel zon er meer leptine hormoon aangemaakt wordt. En dit hormoon geeft een seintje aan je hersenen dat je vol zit. Je raakt dus eerder verzadigd en zult daardoor dus ook minder eten.

 

Zonneschijn is goed voor je bloed

De zon heeft ook een positief effect op je bloed. UVB-stralen halen je bloeddruk omlaag en verbeteren je bloedcirculatie. Daarnaast maakt je lichaam na een kwartiertje in de zon ook meer witte en rode bloedcellen aan. Wat weer goed is voor je immuniteit. Ook hierbij geldt natuurlijk wel dat je alles met mate mag doen, of gewoon heel erg goed mag blijven smeren.

Zoals je dus ziet, de zon is hartstikke gezond voor je. Al is het wel belangrijk om er verantwoordelijk mee om te gaan. Blijven smeren is dus wel het devies. Nu hop de zon in en genieten maar!

5% Korting
Geen prijs
Volgende keer
Bijna!
10% Korting
€5,00 Korting
Geen prijs
Geen geluk vandaag
Bijna!
€10,00 Korting
Helaas
Geen geluk vandaag
Win een prijs, bij By Nici!
Laat je voortaan inspireren door mijn inspiratiemail, draai aan het rad en win!
De huisregels:
  • 1x per gebruiker
  • Valsspelers worden gediskwalificeerd
De waardering van www.bynici.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.9/10 gebaseerd op 42 reviews.