Verzending: NL €5,50 - BE & DE €10 - Gratis verzending bij minimale besteding van €75
By Nici

De juiste make-up voor jou

Je wilt graag nieuwe (oog)make-up en dus breng je een bezoekje aan de drogist. Daar wordt hulp aangeboden maar daar bedank je voor want stel je voor dat ze je iets willen aansmeren. Of misschien durf je gewoonweg niet te zeggen dat je geen idee hebt waar je moet beginnen.

Dus staar je naar de diverse make-up schappen, want je wilt zo graag eens aan de slag. Echter breekt het zweet je uit. Er is zoveel keus!

Naast de verschillende merken heb je ook nog eens per merk de keuze uit tientallen kleuren oogschaduw, diverse oogpotloden en breek me de mond niet open over de keuze tussen mat en glanzend en glinster of niet. Ben ik misschien te oud voor die kleur? Of past het wel bij mijn ogen? Wat er vervolgens gebeurd is dat je met lege handen de deur uit loopt. Of je koopt iets wat uiteindelijk achterin het badkamerkastje beland om daar nooit meer vandaan te komen. Zonde!

 

Welke kleuren oogmake-up past nu eigenlijk bij mij?

Om jou alvast een handje te helpen volgen hier een aantal eenvoudige kleurentips:

Heb je groene ogen?

Kies dan kleuren als nude, goud, licht- en donkerbruin om het groen van je ogen extra te laten uitkomen. Oogschaduw met een paarse tint en kaki staan ook erg mooi.

Blauwe ogen?

Oogschaduw met een oranje ondertoon staat prachtig. Brons- en lichtbruine kleuren laten je ogen nog blauwe lijken.

Bruine ogen?

Blauwe en groene tinten laten je oogkleur nog beter uitkomen. Kies ook voor bruine oogschaduw. Heb je lichtbruine ogen ga dan voor donkere bruintinten en vice versa.

Grijze ogen?

Ook grijze ogen zijn prachtig op te maken. Denk maar aan antraciet, donkerblauw, aubergine, grijsbruin en kleuren met een witte of zilveren glans. Heb je lichtgrijze ogen, ga dan voor een donkere kleur zodat je lichte ogen sprankelen.

Bekijk je ogen eens goed. Zie je meerdere kleuren? Bijvoorbeeld plekjes in een amberkleur of roestbruin? Gebruik deze kleur als accentkleur in je oogmake-up.

 

De beste tip voor de make-up voor je ogen

De beste tip die ik je kan geven is eigenlijk experimenteren. Probeer gewoon eens wat kleuren uit en ontdek zelf wat jouw ogen complimenteert en wat niet. Bijvoorbeeld fellere kleuren of een eyeliner. Ga voor iets waar jij je goed bij voelt. En wijkt dit af van bovenstaande richtlijnen? Gewoon doen! Niemand die jou kan vertellen waar jij blij van wordt. Dat voel je zelf. Ik weet wel zeker, van de oogmake-up van Zao wordt iedereen blij!

 

De waardering van www.bynici.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 49 reviews.