Verzendkosten binnen NL verlaagd! Pakket en brievenbuspakket 1 tarief, €5,50.
By Nici
Moederdag

Nog even en het is weer tijd voor Moederdag. Een dag waarop we nog even EXTRA aan onze moeders laten weten hoeveel we ze waarderen. En ook een dag waarbij je soms behoorlijk verrast wordt als moeder qua cadeautjes. Handen omhoog voor de moeders die elk jaar weer badschuim krijgen (terwijl ze geen bad hebben) of waarbij Moederdag zelfs wordt vergeten…

Rondom feestdagen zoals Moederdag en Vaderdag kun je niet om alle verschillende cadeau ideeën heen. Reclameblaadjes staan bomvol met parfum en andere standaard pakketjes. De chocolade vliegt de deur uit en de bloemisten verkopen op de dag ervoor zoveel bossen bloemen dat het bijna niet aan te slepen is. Maar zitten wij moeders er eigenlijk wel op te wachten? In een eerder onderzoek lieten mijn volgers weten wat zij liever NIET krijgen voor Moederdag.

Dit wil je NIET voor Moederdag

 1. Met stip op één staan de huishoudelijke apparaten of andere dingen voor het huishouden. Een dame vertelde me zelfs dat ze een heel emmer vol met schoonmaakproducten kreeg ‘want dat vond ze toch zo leuk dat poetsen’. Niet dus.
 2. Dure cadeaus. Door sommigen wordt er flink met geld gesmeten. Sieraden van honderden euro’s. Erg lief en klinkt leuk, maar het voelt een beetje ongemakkelijk. Op je verjaardag of een bijzondere jubileum.. dan is dit wel een goed idee.
 3. Cadeaus voor een ander. Een moeder vertelde me dat ze standaard cadeaus krijgt die eigenlijk voor de ander zijn. Dus een voorleesboek voor de kinderen of een nieuw spel voor de Nintendo Switch. Tsjah… Wat moeten we daar nu over zeggen.
 4. Een van de moeders die ik sprak gaf aan dat zij heel minimalistisch leeft dus het belangrijk vindt dat wat ze krijgt duurzaam en passend is. En anders had ze liever niets (of ja een van de dingen die je hieronder terug vindt).
 5. Douchegel, badschuim, dat soort dingen. Vaak puilen de kasten uit met dit soort producten. Dit antwoord werd ook door velen gegeven.
 6. Helemaal niets. Er zijn ook moeders die helemaal niets krijgen. En dat wil je eigenlijk ook weer niet. Al is het maar een kaartje of een tekening. Of in ieder geval het idee dat iemand eraan denkt.

En dit wil je wél op Moederdag

Natuurlijk is er ook genoeg wat we wel willen op Moederdag. In principe draait het allemaal om waardering.  En natuurlijk is het lief dat er sowieso aan je gedacht wordt dus als er onverhoopt toch iets gekocht staat uit bovenstaand lijstje dan is dat geen ramp. Echter deze dingen hebben we liever:

 • Een mooie tekening of knutselwerk van de kinderen
 • Een ontbijt op bed
 • Uitslapen of in ieder geval tot 10 uur niet het bed uit hoeven
 • Een robot stofzuiger die ook nog eens dweilt (bestaat dit al?), dat is het enige huishoudelijke apparaat die we wél zien zitten.
 • Iets uit het hart…

Natuurlijk heb ik in de webshop ook nog wat leuke items voor Moederdag. Zo is er bijvoorbeeld een Limited Edition Naïf Giftset voor de zwangere vrouw.

En er is meer

Natuurlijk heb ik nog veel meer leuks in de webshop wat geschikt is als cadeau om te geven. Denk bijvoorbeeld aan:

Voor alle moeders die deze blog lezen: stuur hem gerust naar degene die gaat over het kopen van cadeaus. Voor alle vaders/mannen die dit lezen: sla dit artikel op en neem hem erbij wanneer je een cadeau gaat uitzoeken. 

Alvast heel veel plezier op Moederdag gewenst!

De waardering van www.bynici.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 49 reviews.