Verzending: NL €5,50 - BE & DE €10 - Gratis verzending bij minimale besteding van €75
By Nici
allergie voor parfum

Hoe herken ik een parfumallergie?

Een reactie van allergie op parfum krijg je meestal pas nadat je meerdere malen contact hebt gehad met een parfumstof. Dit kan zijn via huidcontact maar je kunt ook een allergische reactie krijgen na het inademen ervan. Je raakt overgevoelig voor de parfumstof waardoor je symptomen krijgt. Die symptomen kunnen bijvoorbeeld zijn:

  • Rode huid
  • Bultjes
  • Zwelling van de huid
  • Jeuk
  • Pijn

Het uit zich niet alleen via de huid, maar ook door bijvoorbeeld branderige ogen, koorts, een loopneus, hoesten en zelfs diarree. Wil je met zekerheid weten of je inderdaad een allergie voor parfum hebt dan kan de huisarts en/of een dermatoloog die voor je vaststellen.

 

Wel of geen parfum in je huidverzorging? 

Of je er nu bewust van bent of niet, geuren doen heel veel met je. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een nieuwe bodylotion en vind je er eentje die niet lekker ruikt dan koop je ‘m niet. Ook niet als het volgens iedereen de allerbeste bodylotion is die er bestaat. Wil je even lekker ontspannen in bad dan doe je dat met een badschuim die je lekker vindt ruiken. Niet gek dus dat je bij het aanschaffen van een nieuw (huid)verzorgingsproduct als eerste even test of het wel lekker ruikt. Maar wat als je een allergie voor parfum hebt?

 

Parfumallergie: alleen synthetisch of ook natuurlijk?

Het is vaak een misvatting dat je alleen een parfumallergie kunt krijgen bij synthetische geurstoffen. Deze misvatting is te begrijpen aangezien synthetische geurstoffen chemische stoffen zijn die gemaakt worden in een laboratorium. Maar helaas is dat dus niet waar. Je kunt ook allergisch zijn voor natuurlijke geurstoffen. Mensen die denken de oplossing te hebben door over te stappen naar natuurlijke producten komen dan ook bedrogen uit. De echte oplossing is namelijk heel eenvoudig: gebruik parfumvrije producten.

 

De zoektocht naar parfumvrije producten

Parfumvrije producten zijn vaak te herkennen aan de woorden: parfumvrij, ongeparfumeerd, fragrance free en ohne duft. Het klinkt dus heel eenvoudig die zoektocht naar parfumvrije producten. Helaas is dat in de praktijk toch niet zo simpel. In een stenen winkel is het wat eenvoudiger: je stapt op een medewerker af en vraagt om advies. Echter winkelen veel mensen online en gaat het vaak wat lastiger.

Natuurlijk kun je alle ingrediëntenoverzichten gaan lezen (als die al te vinden zijn), maar dan ben je uren bezig. Ook kun je om hulp vragen via een contactformulier, via de mail of zelfs via social media. Echter krijg je dan negen van de tien keer niet direct antwoord. En als ik heel eerlijk ben, als ik online lekker aan het struinen ben en iets wil kopen heb ik geen zin om eerst te moeten wachten op antwoord. Ik wil meteen mijn winkelwagentje volladen.

 

Wat is dan de oplossing?

Als eigenaar van een webshop vol prachtige verzorgingsproducten kreeg ik ook al een aantal keer de vraag van klanten welke producten in mijn webshop parfumvrij zijn. Ik help ze dan zo snel mogelijk en ik heb gelukkig geduldige klanten. Maar er is een hele makkelijke oplossing.

Wanneer je naar www.bynici.nl/webshop gaat kun je producten filteren. Je klikt op Parfumvrij en kiest vervolgens de categorie waarin jij een product wilt zoeken, bijvoorbeeld make-up. Je ziet meteen uit welke producten je kunt kiezen.

Helaas is het aanbod van betaalbare, natuurlijke én parfumvrije cosmetica niet heel groot. Ik blijf zoeken naar meer, om ook jou, de parfumgevoelige, een ruim assortiment te kunnen bieden.

De waardering van www.bynici.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 49 reviews.