Van 20 april tot 27 april worden er geen bestellingen verzonden
By Nici
mijn huid in de herfst

 Herfst en jouw huid

De herfst is begonnen, dat betekent dat het weer ook gaat veranderen. Er komt meer wind, de temperatuur gaat dalen, de zon staat lager en het zal vaker gaan regenen.

    Andere huidverzorging in de herfst

    Weersverandering vraagt ook om een andere verzorging voor je huid. Waar we in de zomer ons goed insmeren met (vaak vettige) zonnebrandcrème, zul je dat nu veel minder doen. Voor je gezicht kies je misschien wel een dagcrème waar al een spf in verwerkt zit, maar zo’n dagcrème is meestal niet vet.

    In de zomer kies je het liefst een nachtcrème die niet te zwaar en plakkerig is. Je wilt dan een zo luchtig mogelijke crème, want dan zweet je minder snel. De herfst vraagt meer van je huid en dus zal je je huid ook meer moeten gaan geven. Het wordt kouder, de verwarming gaat weer aan en dat levert weer een droge lucht op. Een droge lucht maakt de huid ook droger. Denk maar eens, hoe vaak gebruik je een lippenbalsem in de zomer en hoe vaak gebruik je dat in het najaar en de winter?

     

    Vervelende kwaaltjes tijdens de herfst

    Het herfstachtige weer is zwaar voor je huid. De gure wind, stortbuien in combinatie met de droge lucht van de verwarming kunnen vervelende kwaaltjes veroorzaken. Zoals schrale plekken, schilfers, gebarsten lippen en jeuk. Gebruik daarom een intensief voedende crème, zowel overdag als ’s nachts. Vind je het moeilijk om nou een juiste keus te maken? Kijk dan naar crèmes die geschikt zijn voor een droge huid, gevoelige huid of let op termen als rich, rijk, hydraterend en lipiden.

    Misschien heeft jouw huid ook wel zonschade opgelopen in de zomer. Geef je huid dan een fijne vitamine C boost in de herfst. Je zult zien dat je huid er goed van opknapt. Zo maak je je je huid ook klaar voor de echte kou in de winter. 

     

     

    De makkelijkste oplossing

    Wanneer je eigenlijk het hele jaar door het liefst jouw favoriete dagelijkse en nachtelijke verzorging wilt gebruiken en niet steeds wilt wisselen, dan is er nog een hele handige oplossing. Verrijk je huidverzorgingsroutine met een serum, gewoon in combinatie met jouw favoriete crème. Je hebt echt maar één, hooguit 2, druppel nodig van zo’n serum of olie en dit breng je simpelweg aan onder je dagcrème of nachtcrème. Eenvoudiger wordt het niet.

    Let ook op je reinigingsproducten. Kies zorgvuldig voor een reiniger die de huid niet uitdroogt. De Cleansing Velvet Milk van Zao is een heel zacht en dus een echte aanrader.

     

    Droge lippen in de herfst

    Jouw lippen verdienen ook wel een extraatje. Niets is zo vervelend als droge lippen met losse velletjes. Let goed op bij de keuze van jouw lipverzorging. Sommige merken werken zelfs verslavend. De huid van je lippen wordt dan lui en vindt zo’n vaseline achtig goedje wel prima. Met andere woorden, de huid van je lippen gaat zelf niet meer aan het werk en vraagt steeds vaker om die ‘rotzooi’. En dus blijf je de hele dag smeren. Wat dan wel fijn werkt? Alle lipverzorgingsproducten van By Nici. Want By Nici helpt jou de herfst door.

     

    Je hebt vast al vaker gemerkt dat jouw huid door de seizoenen heen anders aanvoelt en er misschien zelfs ook anders uitziet. Daarom is het belangrijk om hier jouw huidverzorgingsproducten op aan te passen. Om het jezelf makkelijk te maken kun je de quiz doen voor gezichtsverzorging. Na het beantwoorden van de eenvoudige vragen weet je meteen welke producten geschikt zijn voor de behoeften van jouw huid. Deze quiz kun je herhalen op het moment dat je het gevoel hebt dat je huid veranderd of zelfs verbeterd is. Zo weet je zeker dat je je huid altijd het juiste geeft!

    De waardering van www.bynici.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 49 reviews.