🌺 Zomerstop: Van 24 juli t/m 14 augustus worden er geen bestellingen verzonden. 🌺
By Nici

Smeer geen plastic op je lijf

Op 22 oktober 2020 kwam De Keuringsdienst van Waarde met een uitzending over microplastic. Microplastics zijn stukjes plastic van minder dan vijf millimeter groot. Ze zijn niet afbreekbaar, maar vallen uiteen in steeds kleinere stukjes. En ze zijn onmogelijk op te ruimen.

In deze blog vertel ik je graag meer over microplastic, waar het in zit en hoe je zelf kunt ontdekken of er ergens microplastic in zit.

 

De grootste bron van microplastic is plastic afval. Denk daarbij aan plastic tasjes, pet flessen en plastic verpakkingen die in het milieu terecht komen. Daar vallen ze uiteen tot steeds kleinere deeltjes, oftewel microdeeltjes. Via het milieu komt microplastic in onze leefomgeving en voedselketen terecht. Echter wordt er ook een deel van de microplastics met opzet aan producten toegevoegd door fabrikanten. Denk bijvoorbeeld aan mascara, dagcrème, tandpasta enzovoort. Dit is plastic wat je dus ongemerkt binnen krijgt, opsmeert en wegspoelt (bijvoorbeeld tijdens het douchen).

Geen microplastic bij By Nici

Omdat microplastic zo slecht voor het lijf en het milieu is en het ook onmogelijk is om op te ruimen vind ik het fijn dat ik op alle vlakken van persoonlijke verzorging producten kan bieden zonder deze microplastics. Denk hierbij aan make-up, gezichtsverzorging, lichaamsverzorging, mondverzorging en haarverzorging.

Zo ontdek je of in een product microplastic zit

Wil jij weten of de producten die jij gebruikt vrij zijn van microplastic? Met de app “Beat the Microbead” kun je de ingrediënten van het product scannen en je ontvangt meteen antwoord. Je vindt de app via www.beatthemicrobead.org

Wil je meer weten over microplastics? Bekijk dan de uitzending van De Keuringsdienst van Waarde of neem contact op zodat ik je kan adviseren over welke producten er zijn zonder microplastics.

De waardering van www.bynici.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 50 reviews.