🌺 Zomerstop: Van 24 juli t/m 14 augustus worden er geen bestellingen verzonden. 🌺
By Nici
Scrubben

Scrubben is gezond

Tussen alle huidverzorgingsproducten heb je vast ook wel diverse scrubs zien staan. Zowel voor het gezicht als het lichaam.

Maar wat doet een scrub nu eigenlijk en waarom is scrubben goed voor je huid? In deze blog vertel ik er je wat meer over.

Wat doet scrubben voor je?

Heel kort door de bocht gezegd is scrubben het verwijderen van dode huidcellen. Je huidcellen vernieuwen zich namelijk elke dag en is dus ook continu aan het werk. De meeste dode huidcellen verlies je, maar er blijven er ook een boel achter. Hierdoor gaat je huid er vaak dof en schilferig uit zien. En daar komt het scrubben bij om de hoek kijken. Want door je huid zo’n 1 á 2 keer per week een goede scrub-beurt te geven zorg je ervoor dat die samengeklonterde dode huidcellen verwijderd worden. Waardoor je huid weer helemaal glanzend en stralend tevoorschijn komt.

Naast dat je huid er mooier van wordt kunnen door de dode huidcellen ook je poriën verstopt raken. Waardoor er pukkeltjes en puistjes tevoorschijn komen. Het scrubben zal dit tegen gaan. Des te meer reden om het doen. Ook kun je ingegroeide haartjes losmaken en littekens laten vervagen. Daarnaast is het ook nog eens goed voor je bloedsomloop én moedig je de aanmaak van nieuwe huidcellen aan. Wat weer zorgt voor een vertraging van het verouderen van de huid.

Scrubben voor elke huid?

Dat scrubben goed voor je is dat is je wel duidelijk denk ik. Toch zit er verschil in de scrubs en is het daarom goed om te kijken welke soort scrub bij jouw huid past. De deeltjes die het echte scrub-werk voor je doen, oftewel die de dode huidcellen verwijderen, zijn vaak zout, suiker of gemalen/gepulverde noten. Deze worden verwerkt in een basis van crème of olie.

Over het algemeen zijn scrubs met als basis crème het meest zacht voor je huid. En ook suiker is zachter dan een zoutscrub omdat deze vaak smelt door de warmte van het douchewater. Daarnaast heb je ook speciale scrubs voor je gezicht, bekend als peeling, waarbij ik meteen aanraad om zeker geen lichaamsscrubs op je gezicht te gebruiken omdat deze vaak veel te grof zijn. Je hebt overigens ook speciale scrubs voor je handen en voeten, maar eigenlijk kun je een lichaamsscrub hier ook gewoon perfect voor gebruiken.

Iedereen kan scrubben

Scrubben is niet moeilijk en je hoeft er ook niets speciaal voor te kunnen of doen. Je hoeft er zelfs geen kracht voor te zetten want de scrubdeeltjes doen al het werk al voor je. Vrijwel alle scrubs werken als volgt:

  1. Breng het aan op een vochtige huid
  2. Masseer met ronddraaiende bewegingen in op de huid
  3. Spoel de scrub weer goed af
  4. Doe dit één of twee keer per week

 

Gebruik jij al een scrub?

De waardering van www.bynici.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 50 reviews.