🌺 Zomerstop: Van 24 juli t/m 14 augustus worden er geen bestellingen verzonden. 🌺
By Nici
Vegan lichaamsverzorging

 

Veganistische alternatieven worden steeds populairder, het is een échte trend aan het worden. Niet alleen worden we ons steeds bewuster van wat we in ons lichaam stoppen in de vorm van eten en drinken, maar ook denken we steeds meer aan wat we op ons lichaam aanbrengen. En uiteraard hebben steeds meer mensen de planeet in hun achterhoofd. Ook kiezen steeds meer mensen voor een veganistische levensstijl. Ze vermijden dan dierlijke producten, niet alleen in hun eten, maar ook in hun verzorgingsproducten. Al met al, denk ik dat we kunnen stellen dat veganisme hét ding is van dit jaar, daarom geef ik je er graag wat meer informatie over. Want waar moet je nou opletten in vegan lichaamsverzorging? Ik vertel het je in dit blog!

   

  Naar welke ingrediënten moet je kijken?

  Vegan lichaamsverzorging betekent simpelweg dat er geen dierlijke ingrediënten worden gebruikt in de producten. Dus als je op zoek bent naar lichaamsverzorgingsproducten, zorg dan dat je goed de ingrediëntenlijst bekijkt. Sommige dierlijke ingrediënten die gebruikt worden zijn glycerine, bijenwas en lanoline. Maar maak je geen zorgen, er zijn genoeg vegan merken op de markt die deze ingrediënten vervangen doorplantaardige varianten zoals shea butter, kokosolie en jojoba-olie. Naïf bijvoorbeeld, dit is een Nederlands merk dat vegan verzorgingsproducten aanbiedt zonder parabenen en microplastics. Naïf heeft een selectie aan vegan verzorgingsproducten, zoals vegan doucheschuim, maar ook gezichtsverzorging zoals een vegan face wash en een gezichtsscrub, maar ook andere huidverzorging zoals bodylotion en vegan zonnebrandcrème! 

   

  Op welke ingrediënten moet je letten bij het kopen van haarverzorgingsproducten?

  Als je vegan producten kiest, is het niet alleen belangrijk om geen dierlijke ingrediënten te gebruiken, maar ook om zeker te weten dat ze niet op dieren zijn getest. Helaas zijn dierproeven vaak heel wreed en onnodig, waardoor de dieren lijden en sterven. Er zijn steeds meer merken die dierproefvrij zijn en hun producten niet op dieren testen. Deze merken zijn vaak op zoek naar duurzame en innovatieve manieren om producten te ontwikkelen en te testen. Ze werken samen met wetenschappers en dierenwelzijnsorganisaties om alternatieve methoden te ontwikkelen. Zo dragen zij bij aan een betere wereld voor mens en dier!

  Handig weetje: In Europa mag alleen dierproefvrije make-up en verzorgingsproducten geproduceerd worden. Dus met die mascara uit Frankrijk of scrub bar uit Nederland zit je goed.

   

  Vegan is ook beter voor jou

  Weet je dat vegan verzorgingsproducten niet alleen beter zijn voor de dieren, maar ook voor je huid? Veel traditionele verzorgingsproducten zitten namelijk vol met synthetische en chemische ingrediënten die helemaal niet zo goed zijn voor je huid. Het hangt natuurlijk gedeeltelijk af van jouw huidtype hoe erg deze producten jouw huid beschadigen, maar goed is het nooit.

  De chemische stoffen en parfums drogen je huid alleen maar uit waardoor je het meer gebruikt en het dus meer gaat kopen. Zoals je je kan voorstellen is dit alleen maar goed voor degenen die het geld incasseren… Met vegan producten heb je dit probleem niet. Vegan verzorgingsproducten gebruiken daarentegen natuurlijke ingrediënten die juist heel zacht zijn voor je huid.

  Je hebt tegenwoordig van alle traditionele hygiëne producten een vegan alternatief. Zoals ik eerder al benoemde met Naïf zijn er opties genoeg voor zeep en dergelijke, maar zelfs voor deo en parfum zijn er vegan opties. Zo vind je bij By Nici verschillende producten van Comme Avant zoals de Comme Avant Deodorant Citroen & Bergamot en de Comme Avant Parfum Kokosmelk & Oranjebloesem. Zelfs voor scheren bestaan er duurzame alternatieven zoals de ShampooBars Shaving Bar. Er is dus eigenlijk geen reden om niet voor vegan producten te kiezen.

   

  Het gebruik van vegan verzorgingsproducten heeft zoveel voordelen. Ze zijn natuurlijk diervriendelijk, maar ook voor je huid zijn ze beter dan conventionele producten. Daarnaast zijn ze ook nog eens goed voor het milieu. Dus, waarom niet switchen naar vegan verzorgingsproducten en zo bijdragen aan een betere wereld voor ons allemaal? Bij By Nici vind je een heel ruim assortiment aan duurzame vegan producten. Waar wacht je nog op? Vul je mandje met jouw favoriete vegan producten!

   

  De waardering van www.bynici.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 50 reviews.