🌺 Zomerstop: Van 24 juli t/m 14 augustus worden er geen bestellingen verzonden. 🌺
By Nici

De geweldige grollen van zonneschijn

Halleluja, de zon straalt weer als een rockster met een nieuw album! Alsof Moeder Natuur besloot de lente in te blazen na maanden die zo herfstig waren dat zelfs de bomen twijfelden. Gelukkig is de lente nu écht begonnen, wat betekent dat mensen naar buiten rollen alsof de zon gratis ijsjes uitdeelt. De adviezen over zonneschijn schieten als paddestoelen uit de grond, en laten we eerlijk zijn, dat is niet omdat we collectief een nieuwe carrière als zonnefluisteraars zijn begonnen. Naast de gebruikelijke schadelijke aspecten heeft die grote, gloeiende vuurbal aan de hemel ook een paar leuke trucjes in petto voor onze gezondheid.

Zoete zweetdruppels

Een nadeel van een vleugje zonneschijn is de plotselinge opkomst van zweet als een onaangekondigde realityshow. Sommige mensen, waaronder ikzelf, lijken al te zweten bij het idee van een zonnige dag. Maar wist je dat zweten eigenlijk een feestje is voor je nieren? Het zweet voert namelijk afvalstoffen uit je lichaam af, alsof het je eigen kleine schoonmaakbrigade is. Uiteraard is voldoende water drinken belangrijk, tenzij je graag verandert in een uitgedroogde rozijn.

Winterdip? Niet met de zon!

De zon fungeert als het perfecte antidepressivum tegen de winterdip, oftewel de winterblues. Na zo’n lange, donkere winter (en lente, in dit geval) kunnen we ons soms voelen alsof we de hoofdrol spelen in een slechte dramafilm. Dat heeft alles te maken met een gebrek aan serotonine, het gelukshormoon dat in de winter liever een winterslaap doet. Gelukkig tovert de zon dit hormoon tevoorschijn, waardoor je jezelf ineens ziet dansen in de regen zonder reden. Neem dus dagelijks minstens 15 minuten de tijd om jezelf te laten verwarmen door de zon en je humeur te verbeteren, tenzij je natuurlijk liever de hoofdrol speelt in een sombere zwart-witfilm.

Vitamine D’s zonnegroet

Vitamine D, de rockster onder de vitamines, is essentieel voor spieren, botten en energie. Hoewel deze vitamine te vinden is in lekkernijen zoals vette vis, eieren en melk, halen we zo’n 90% van onze dagelijkse dosis uit zonlicht. Dus, schop die schoenen uit, gooi die zonnebril op je neus en laat die zonnestralen hun werk doen. Vergeet niet jezelf in te smeren met een zonproduct, want een verbrande rockster ziet er nooit goed uit.

Meer energie, minder insomnie

Zonneschijn geeft je meer energie dan een dubbele espresso met een extra schep suiker. Je wordt gemotiveerd om dingen te doen, zoals het vinden van de afstandsbediening zonder uit je stoel te komen. Hierdoor val je ‘s avonds als een blok in slaap en word je minder vaak midden in de nacht wakker. En als je wakker wordt door het zonlicht in plaats van de wekker, voel je je alsof je opstaat voor een brunch in gezelschap van eenhoorns.

 

Minder trek dankzij zonneschijn

Wist je dat de zon je kan helpen afvallen zonder een dagelijkse portie boerenkoolshakes? Overmatige blootstelling aan de zon zorgt voor de productie van leptine, het hormoon dat naar je hersenen schreeuwt dat je vol zit. Dus in plaats van te snacken, kun je gewoon naar buiten gaan en jezelf vullen met een portie zonnestralen. Het enige nadeel is dat zonnebrandcrème niet zo lekker smaakt als een zak chips.

Bloedcirculatie, het zonnige ritme

De zon heeft zelfs een positief effect op je bloedcirculatie, als een therapeutische massage voor je aderen. UVB-stralen nemen je bloeddruk mee op een aangename achtbaanrit en verbeteren je bloedcirculatie. Na een kort zonnebad maakt je lichaam ook meer witte en rode bloedcellen aan, alsof het een feestje is. Natuurlijk geldt ook hier: overdrijf niet en blijf insmeren alsof je een kunstwerk bent dat beschermd moet worden. Producten van UVBIO zijn wat jouw huid nodig heeft.

Dus, zoals je kunt zien, heeft de zon meer trucjes in haar stralen dan een goochelaar in een Las Vegas-show. Maar vergeet niet om verantwoordelijk met haar om te gaan Рgebruik zonnebrandcr̬me als je een duurzaamheidscontract met je huid wilt sluiten. Dus, op naar buiten en laat die zonneschijn je dag opvrolijken, want het is de meest stralende rockster aan de hemel!

De waardering van www.bynici.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 50 reviews.