Van 20 april tot 27 april worden er geen bestellingen verzonden
By Nici
YU Elements Gezichtsverzorging

Eten en je huid

Hoe zit dat nou eigenlijk? Moet je echt vette vis eten, verse groente en fruit? Ja natuurlijk, dat is sowieso gezond. Maar weet dat voeding een heel belangrijk onderdeel is voor een gezonde huid.

    Wat doet gezonde voeding voor je huid?

    Voeding kan een belangrijke rol spelen in de gezondheid en uitstraling van je huid. Sommige voedingsmiddelen kunnen bijvoorbeeld helpen om de huid te hydrateren en te beschermen tegen schade door de zon, terwijl andere voedingsmiddelen de huid kunnen uitdrogen en irritatie kunnen veroorzaken.

    Er zijn bepaalde voedingsmiddelen die specifiek bekend staan om hun positieve effecten op de huid.

     

    Welk eten en waarom

    • Vette vis, zoals zalm en makreel, bevat omega-3-vetzuren die helpen om de huid te beschermen tegen schade door de zon en om tegen ontstekingen te beschermen.
    • Groenten en fruit zijn rijk aan vitamines, mineralen en antioxidanten die kunnen helpen om de huid te beschermen tegen schade door vrije radicalen. Bepaalde groenten en fruit, zoals bieten, wortels en sinaasappels, zijn bovendien rijk aan betacaroteen, wat kan helpen om de huid te laten stralen.
    • Walnoten bevatten een hoog gehalte aan omega-3-vetzuren, wat kan helpen om de huid te beschermen tegen schade door de zon en om tegen ontstekingen te beschermen.
    • Avocado’s bevatten veel gezonde vetten en vitamine E, wat kan helpen om de huid te hydrateren en te beschermen tegen schade door de zon.
    • Eiwitten zijn belangrijk voor de opbouw en het herstel van de huidcellen. Eiwitrijke voedingsmiddelen, zoals mager vlees, vis, eieren en plantaardige bronnen zoals tofu en quinoa, kunnen helpen om de huid te versterken en te herstellen.

     

    Voeding beschermt je huid

    Het is belangrijk om te onthouden dat een gezonde, gebalanceerde voeding de beste manier is om de huid te voeden en te beschermen. Het is ook aan te raden om voldoende water te drinken om de huid hydraterend te houden. Als je heftige huidproblemen hebt, kan het raadzaam zijn om een arts of dermatoloog te raadplegen om te bepalen wat voor jou het beste is.

     

    Een gezonde huid start van binnenuit

    Gezonde voeding is belangrijk om goed te kunnen functioneren en om onze organen te helpen en te versterken. Onze huid is het grootste orgaan dat de mens heeft. Het is onze bescherming aan de buitenkant. Dat geeft dus wel aan hoe belangrijk het is om er goed voor te zorgen.

    Dit neemt niet weg dat huidverzorging aan de buitenkant ook belangrijk is. Het ondersteunt de goede eigenschappen van gezonde voeding. Hierbij is het natuurlijk wel belangrijk dat je geen troep op je huid smeert. Denk goed na voordat je die ene dagcrème koopt. Lees het etiket, zoek online naar reviews, verdiep je in de ingrediënten. Of kies eenvoudig voor natuurlijke en waar mogelijk biologische producten. Uiteraard te vinden bij By Nici in de webshop.

    De waardering van www.bynici.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 49 reviews.