Santaverde en YU Elements verlaten de webshop, binnenkort iets nieuws...
By Nici
Wat is castorolie?

Weet jij wat castorolie voor je kan doen?

Castorolie is een plantaardige olie die wordt geperst uit de zaden van de ricinusplant. De olie wordt dan ook weleens ricinusolie genoemd en soms wonderolie. 

Het wordt vaak gebruikt in cosmetica vanwege zijn hydraterende eigenschappen en andere voordelen voor de huid en het haar. Het is rijk aan vetzuren en heeft ontstekingsremmende eigenschappen, wat het nuttig maakt voor de verzorging van de huid. In haarproducten kan het helpen bij het hydrateren en versterken van het haar.

 

Castorolie bij By Nici

Het is een interessante olie omdat het toe te passen is bij alle huidtypen, net als de cleansing oil van YU Elements. De hydraterende castorolie beperkt het vochtverlies en verzacht de huid. Ook stimuleert het de productie van collageen om fijne lijntjes te voorkomen en te verminderen. Door de ontstekingsremmende eigenschappen is het perfect voor de acnegevoelige huid omdat het een hoog gehalte aan ricinolzuur heeft. Dit pakt de bacteriën aan die acne veroorzaken. Dus heb jij last van acne of puistjes? Kies dan voor de WOOD lijn van YU Elements gezichtsverzorging in combinatie met de genoemde cleansing oil.

Soms wordt castorolie gebruikt als ingrediënt in make-up. Bij Zao vind je biologische castorolie onder andere terug in de bronzer, blush, highlighter, wenkbrauwmascara en de glanzende oogschaduw vanwege de verzachtende eigenschappen. Make-up kan dus ook echt verzorgend werken.

5% Korting
Geen prijs
Volgende keer
Bijna!
10% Korting
€5,00 Korting
Geen prijs
Geen geluk vandaag
Bijna!
€10,00 Korting
Helaas
Geen geluk vandaag
Win een prijs, bij By Nici!
Laat je voortaan inspireren door mijn inspiratiemail, draai aan het rad en win!
De huisregels:
  • 1x per gebruiker
  • Valsspelers worden gediskwalificeerd
De waardering van www.bynici.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.9/10 gebaseerd op 46 reviews.