🌺 Zomerstop: Van 24 juli t/m 14 augustus worden er geen bestellingen verzonden. 🌺
By Nici
collageen

  Maar wat is collageen eigenlijk?

  Collageen is een eiwit dat van nature in het lichaam voorkomt. Het is een essentieel onderdeel van de huid, botten, pezen en spieren. Dit specifieke eiwit speelt een belangrijke rol bij het behoud van de structuur en stevigheid van de huid. Naarmate je ouder wordt, neemt de natuurlijke productie van collageen af, wat kan leiden tot rimpels en verlies van stevigheid.

  Dagcrèmes die collageen bevatten bieden fijne voordelen, maar hou je verwachting wel realistisch. Het is geen wondermiddel. Vaak zijn de eiwitten te groot om volledig door de huid te worden opgenomen. Hierdoor voel je de verbetering alleen aan de oppervlakte van je huid. Daarom kun je ook kiezen voor een dagcrème of oogcrème die ingrediënten bevat die de natuurlijke productie van collageen in de huid kunnen stimuleren, zoals peptiden, antioxidanten, vitamine A en bakuchiol. Deze ingrediënten kunnen bij regelmatig gebruik de algehele gezondheid en uitstraling van de huid bevorderen.

  Collageen in crèmes wordt meestal afgeleid van dierlijke bronnen, zoals vis, koeien of varkens. Toch lees je ook over veganistische collageen. Hier wordt dan gebruik gemaakt van plantaardige proteïnen en andere ingrediënten die de productie van collageen in de huid zouden kunnen ondersteunen. Het is dus geen collageen, omdat collageen een dierlijk eiwit is. Maar het is een mooi alternatief voor een ieder die een vegan lifestyle volgt.

   

  Is het innemen van collageen zinvol?

  Er is enig bewijs dat het innemen van collageensupplementen enkele voordelen kan hebben voor de huid, maar het wetenschappelijk bewijs is gemengd en niet alle studies tonen consistente resultaten. Onthoud vooral dat het behoud van een gezonde levensstijl, inclusief goede voeding, hydratatie en bescherming tegen de zon, cruciaal is voor een gezonde huid, ongeacht of je collageensupplementen gebruikt.

   

   

  De waardering van www.bynici.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 50 reviews.