Verzending: NL €5,50 - BE & DE €10 - Gratis verzending bij minimale besteding van €75
By Nici
Arabische gom

  Ken jij de voordelen van Arabische gom?

  Arabische gom, ook wel bekend als acaciagom, is een natuurlijke gom die wordt gewonnen uit de schors van bepaalde soorten acaciabomen. Het is een kleverig goedje die ontstaat wanneer de boomschors beschadigd raakt en het sap vrijkomt, dat vervolgens hard wordt.

  Deze gom wordt al eeuwenlang gebruikt voor verschillende doeleinden, waaronder in cosmetica. Het wordt vaak toegevoegd aan producten zoals lotions, crèmes, make-up en haargel om de textuur te verbeteren en als verdikkingsmiddel. Daarnaast helpt Arabische gom bij het mengen van water- en oliecomponenten in cosmetische producten, een bindmiddel dus.

  Het heeft ook hydraterende eigenschappen en kan de huid helpen verzachten. Dus, het doet eigenlijk een beetje van alles om ervoor te zorgen dat je cosmetica goed presteren!

   

  In welke producten vind je acaciagom?

  Bij Zao maken ze graag gebruik van biologische Arabische gom. In bijvoorbeeld de Aloë Vera Mascara zorgt Arabische gom ervoor dat de mascara betere grip heeft op je wimpers en de eyeliner op je oogleden. Ook in de lippenstift van Zao vind je Arabische gom. Hierin wordt het vooral gebruikt als bindmiddel. Dit is zowel bij de Cocoon lipsticks als de Classic lipsticks het geval.

  De waardering van www.bynici.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 49 reviews.